Over mij

Mijn naam is Sanne en ik ben werkzaam als verpleegkundige. De opleiding verpleegkunde heb ik gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam, waar ik in juli 2018 ben afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in een Korsakov-centrum,  de thuiszorg en de algemene gezondheidszorg op de afdelingen verloskunde en cardiologie/neurologie. Hierna ben ik in het Sophia Kinderziekenhuis begonnen. Eerst een jaar op de Short-Stay, waarna ik in September 2019 met de opleiding tot kinderverpleegkundige ben begonnen. Hier heb ik inmiddels mijn diploma mogen ontvangen en mag ik mijzelf dus echt kinderverpleegkundige noemen! 

Al vanaf kleins af aan wist ik dat ik de zorg in wilde. Ik las boeken over het kinderziekenhuis en volgde alle ziekenhuisseries op televisie. Mijn grote voorkeur ging uit naar werken in de zorg met kinderen. Met het behalen van mijn twee diploma's, is die droom werkelijkheid geworden! 

Naast mijn passie voor het werken als verpleegkundige, heb ik nog een passie: schrijven. Als klein meisje droomde ik ervan om eigen boeken te schrijven en verslond zelf honderden boeken. Het schrijven begon te kriebelen tijdens mijn minor op Curacao. Ik hield maandenlang een blog bij en deelde op die manier mijn ervaringen. Bij terugkomst in Nederland bleef het schrijven kriebelen en werd het idee van "de schrijvende verpleegkundige" geboren. Dat deze pagina zo'n succes werd, had ik nooit durven dromen. Als klap op de vuurpijl werd ik gevraagd om columniste te worden. Voor het tijdschrift Vriendin heb ik bijna 1,5 jaar iedere week een column geschreven. Een enorme eer en een te gekke ervaring! 

Op deze website deel ik mijn ervaringen als verpleegkundige. Ik deel verhalen over mooie momenten, momenten met een lach en momenten met een traan. Ik laat de zorg zien zoals het is en neem jullie mee in het leven van een verpleegkundige. 

Ik hoop dat ik op deze manier jullie mag gaan laten zien, wat een prachtig beroep ik heb!

Reactie plaatsen

Reacties

Petra de Neef
9 maanden geleden

Hoi sanne
Ik ben tegen gekomen in de vriendin.
En vond het jammer dat je daarmee stopte.
Gelukkig kan ik verhalen nu op deze site volgen.
Succes verder .... mede door jouw verhalen heb ik nog meer respect gekregen voor mensen zoals jij....
Groetjes van petra

Jenny van den Brink
10 maanden geleden

Hoi Sanne,heb net je boek besteld en ik wil je graag blijven volgen.

Birgit Van der Vleuten
10 maanden geleden

Hoi Sanne,
Ik wil je graag blijven volgen. Ik las altijd je stukjes in Vriendin.
Heb je ook een nieuwsbrief waar ik me op kan inschrijven?
Veel succes met schrijven. Ga zo door!
Groetjes Birgit

Ingrid Kraay
10 maanden geleden

Hoi sanne,ik vind het jammer dat je stopt met je column in vriendin,maar wel erg leuk dat ik je nu kan blijven volgen via deze site,ga door met je fijne bijzondere werk,ik kijk uit naar de columns, gr.jes ingrid

Ingrid Gerretse
10 maanden geleden

Hallo Sanne, ik denk dat ieder kind blij mag zijn met een verpleegkundige als jij. ik genoot van je stukjes in de Vriendin. Veel succes verder met je werk.

Joke Bussing
10 maanden geleden

Wat zal ik je missen in Vriendin. Lees jou altijd als eerste. Je hebt me geraakt met je mooie verhalen. Hartelijk dank.