Hand in hand

Vanmiddag was het weer zover; het jaarlijks terugkerende evenement waar de kinderharten sneller van gaan kloppen. Vanmiddag was het moment waarop ze oog in oog kwamen te staan met hun grote voetbalhelden.

 

"Vanmiddag komen ze hè?". Het jongetje houdt het bijna niet meer uit van de spanning en kruipt bij zijn papa op schoot. "Ze komen echt hè". Zijn papa begint te lachen en aait hem over zijn bol. "Ja, ze komen echt hoor jongen. Echt waar".

 

Om 14:00 uur is het dan eindelijk zover; de Feyenoord-selectie komt aan in het ziekenhuis. Met vrolijke muziek, een springkussen en tientallen enthousiaste kindergezichtjes wordt de selectie verwelkomt. Nadat er in de centrale hal al een klein feestje is gevierd, is het de hoogste tijd om het feest op de verpleegafdelingen voort te zetten.

 

"Ja, ik zie ze", roept hij enthousiast. Vanuit de deuropening houdt hij de gang nauwlettend in de gaten en zodra hij een blik van zijn helden opvangt, rent hij terug naar zijn bed. "Ze zijn er, ze zijn er". Op de hele afdeling hangt een enthousiaste sfeer. De kinderen, de papa's en mama's en het verpleegkundig personeel kijken uit naar het grote bezoek wat komen gaat.

 

Maar zodra het jongetje oog in oog staat met zijn grote helden, wordt het toch wel wat spannend. Veilig achter papa's rug houdt hij de spelers in de gaten. "Dag meneer", begroet de speler het jongetje en verlegen schudt het jongetje zijn hand. "Kom jij in het midden staan, dan maken we een coole foto". Het jongetje komt voorzichtig achter papa's rug vandaan en gaat tussen de twee spelers in staan. Nadat de foto gemaakt is, de handtekeningen zijn uitgedeeld, is het weer tijd voor de spelers om verder te gaan.

 

"Ik heb een handtekening en een foto!", roept hij enthousiast zodra de spelers weg zijn. "Dit ga ik aan iedereen vertellen".
De rest van de middag zijn alle kinderen nog onder de indruk van het bezoek en vergeten zij even dat ze ziek zijn. Ook de papa's en mama's genieten van het enthousiasme bij de kinderen en lijken ook even te kunnen ontspannen.

 

Wanneer de Feyenoord-selectie het ziekenhuis weer verlaten heeft, blijven de trotse kinderen achter; allemaal nagenietend van dit bijzondere bezoek en hangen de handtekeningen achter hun bed. Wat was deze middag een feestje voor de kinderen, de papa's en mama's én voor de verpleging.