Helden

Dagelijks zie ik hoe belangrijk het is voor de kinderen om hun moeder dichtbij te hebben. Om veilig op schoot te kunnen kruipen wanneer iets spannends is, om een knuffel te krijgen wanneer ze verdrietig zijn en om samen te lachen als er naast veel verdriet, ook even ruimte voor plezier is.

 

Daarom is deze er voor alle moeders. Voor moeders van kinderen in ziekenhuizen, moeders van kinderen die net uit het ziekenhuis zijn en voor moeders van kinderen die in het ziekenhuis hebben gelegen en helaas niet meer bij ons zijn.

 

Deze is voor alle moeders die machteloos moeten toekijken, die slapeloze nachten hebben omdat ze hun kind in de gaten willen houden. Voor de moeders die het verdriet en de pijn van hun kind willen overnemen, ze hun kinderen troosten, in slaap wiegen, verhaaltjes voorlezen, liedjes zingen, grapjes maken en ze die fijne nachtkus kunnen geven.

 

Voor alle moeders die hun eigen verdriet wegstoppen, die sterk willen zijn voor hun omgeving. Voor alle moeders die er door heen zitten, het even niet meer aankunnen om te moeten toekijken, om hun kind vast te moeten houden en voor even zouden wensen dat de huidige situatie een slechte nachtmerrie is, waar ze elk moment uit kunnen ontwaken.

 

Voor alle moeders die deze moederdag noodgedwongen in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Voor alle moeders van een sterrenkindje. En tot slot voor alle moeders die vandaag dankbaar zijn dat zij hun kinderen, in goede gezondheid, dichtbij zich mogen hebben.

 

Lieve moeders, wat zijn jullie helden! Fijne moederdag voor alle moeders van Nederland.