Knuffelvriend

Wie heeft het vroeger niet gehad; een zacht en harig vriendje die jouw ging beschermen tijdens het slapen? Knuffels zijn er in vele vormen en maten, maar ze hebben hun functie gemeen; het bieden van troost, het zorgen voor veiligheid én uren knuffelplezier.

 

“Vandaag gaat aap geopereerd worden”, vertelt het jongetje terwijl ik hem naar zijn kamer, voor tijdens de opname, breng. “Wat spannend voor aap! Is aap ziek?”, speel ik het spelletje mee. “Aap heeft een beetje buikpijn, want aap vind het spannend”, zegt het jongetje voorzichtig.

“Zullen wij heel goed voor aap gaan zorgen?”, vraag ik hem en hij knikt hevig van ja.

 

“Hoi aap, ik ben Sanne en ik ga voor jou zorgen”, zeg ik terwijl ik net doe of ik aap een hand geef. Het jongetje ontspant wat meer en moet er om lachen.

Ik neem wat vragen met ouders door en richt mij dan weer op aap en het jongetje.

 

“Nu moeten we nog even de temperatuur meten” en ik laat de thermometer aan het jongetje zien. “Aap wil ook kijken”, roept hij verschrikt. Ik laat de thermometer aan aap zien, houdt hem tegen zijn oor aan en doe net of ik zijn temperatuur opneem.

“Klaar, nu ben jij aan de beurt” en ik stop de thermometer in het oor van het jongetje.

 

Niet veel later kom ik met twee pyjama’s terug op de kamer: één voor het jongetje en één voor aap. “Jij moet aap aankleden”, zegt hij terwijl hij door zijn mama zijn eigen pyjama aangetrokken krijgt.

 

Als zowel het jongetje, als aap, een pyjama aanhebben, is het wachten tot we gebeld worden dat we richting de ok mogen komen. Daar boven wordt nog steeds het spelletje gespeeld dat aap ook voor een operatie gaat en het jongetje zit nog steeds ontspannen op bed.

 

Ijverig zoekt hij een haarnetje uit voor aap, mama en zichzelf en zijn tong steekt uit zijn mond wanneer hij het haarnetje bij aap probeert om te doen.

 

Niet veel later liggen het jongetje en aap te wachten tot de dokter hen komt halen. Beide met een pyjama aan en een haarnetje op; als twee echte vriendjes kunnen zij deze operatie aan!